Gu geu!

Gu geu!

2016(e)ko martxoaren 21(a), astelehena

ERREAKZIO KIMIKOAK

Sukaldea laboratorio kimiko bat dela askotan esan ohi dugu. Hemen adibide bat, GATZATUA.
Mamiagatzatua edo gaztanbera gatzatutako esnez egindako azkenburua da. 
Euskal Herrian ardi esnearekin egin ohi da.

Prestakuntza

Esnea gatzatzeko, esnea epeltzen da, eta edoskitzen dabilen animalia baten sabeletik hartutako hartzigarri laktikoa edo kardu mota bat eransten zaio. Horrek esnearen gazta-aldea gazuretik banatzen du. Behin prestatuta, gatzatua hutsik edota gozagarriren bat gehituta (eztia,azukrea...) jan ohi da.
OSAGAIAK:  ardi esnea eta gatzagia









Esnea egosi behar da



Egosi ondoren, ontzietan banatzen da.   




Epeldu ondoren, gatzagia eransten zaio






Minutu batzuk barru, esnea "solidifikatu" egin da, GATZATU egin da.
On egin!!!




iruzkinik ez:

Argitaratu iruzkina